Over Chantal Cuppen

Als oprichter en bedenker van het Zelfbouwportaal heb ik, Chantal Cuppen, regelmatig en in verschillende rollen gewerkt aan woningbouw op kleine en grote schaal.
De basis daarvan is gelegd in mijn opleiding als planoloog. Eerst aan een HTS (de toenmalige Verkeersacademie in Tilburg) vervolgens aan de Universiteit van Amsterdam. Na deze studies heb ik ruim tien jaar voor respectievelijk  de gemeenten Aalsmeer en Amsterdam gewerkt als projectmanager voor woningbouw en ruimtelijke ontwikkeling. Daarna heb ik, in eerste instantie voor een particulier bedrijf en later als zelfstandige, diverse ruimtelijke cursussen ontwikkeld en gegeven.

Het verzinnen van unieke oplossingen in combinatie met de huidige ontwikkelingen in de ruimtelijke sector houden mij bezig. Ik ben er van overtuigd dat Nederland ook nu de crisis achter de rug lijkt, op een andere manier met de gebiedsontwikkeling en woningbouw om moet blijven gaan. Zelfbouw is een volwassen en goede manier van bouwen naast de grootschalige ontwikkelwijzen. Om de (potentiële) zelfbouwers instrumenten te geven zodat ze daadwerkelijk in staat zijn hun woning te realiseren, heb ik het Zelfbouwportaal opgericht en de cursus ontwikkeld.

Als project-/procesmanager

werk ik aan (in Zaanstad)

 • zelfbouw op de Zaanse eilanden
 • Inverdan West
 • geurbeleid

heb ik gewerkt aan (in Amsterdam):

 • Houthaven, Spaarndammertunnel
 • Minervahaven, transformatie gebied van havenbedrijvigheid naar creatieve bedrijvigheid.
 • Laan van Spartaan – Bos en Lommer, omvormen voormalig sportterrein tot  een woongebied met (sport)voorzieningen
 • Overhoeks – Shell-terrein aan het IJ in Amsterdam, coördinatie van ontwerp openbaar gebied.
 • Kolenkitbuurt – Bos en Lommer, integrale gebiedsontwikkeling op fysieke, sociale en economische pijlers
 • Koninklijk Huwelijk, organisatie, inhoud en logistiek van het feest in de Arena.
 • Natuurontwikkeling rond IJburg, het Diemerpark, de Hoeckelingsdam, bescherming ringslang.
 • Overamstel deelgebied 5, herinrichting gebied rondom A2.

 

Portret Chantal Cuppen

Als zelfbouwcoach

 • begeleid ik bouwgroepen bij hun project
 • heb ik diverse particulier opdrachtgevers gecoacht
 • heb ik diverse zelfbouwcursussen gegeven

Als cursusontwikkelaar

heb ik ontwikkeld en gegeven:

 • Diverse cursussen via Ontwikkeling in Ruimte
 • Complexe projecten in de ruimtelijke sector (projectmanagementbureau gemeente Amsterdam)

Daarnaast heb ik voor een bekend cursusbedrijf diverse cursussen ontwikkeld over met name de ruimtelijke ordening(swetgeving).

 

Anderen over Chantal
Dit was een van de beste cursussen die ik tot dusver heb gevolgd. Bedankt!
Chantal weet enorm veel. Chantal weet de weg, snapt de dingen. Kent de wegen.
Chantal is zeer terzakekundig, weet de behandelde stof erg aantrekkelijk te brengen en de aandacht vast te houden.

Reageren is niet mogelijk