Cursus zelfbouw en CPO

Er zijn twee soorten cursussen die je kunt volgen: een uitgebreide cursus van een dag en het zogenaamde zelfbouwgesprek.


Bij de uitgebreide cursus word je in een dag door het hele bouwproces meegenomen. Er wordt gestart met een overzicht van de te doorlopen stappen waarna op iedere stap uitgebreid ingegaan wordt. Hiermee krijg je een compleet beeld en een overzicht van alle mogelijkheden en valkuilen van het hele traject.
De zelfbouwcursus maakt het je makkelijker om je project te realiseren en zorgt ervoor dat je efficiënter om kan gaan met je tijd en geld. Aan de orde komen budgetten, aanbesteding, samenwerking met professionals en samenwerking met toekomstige medebewoners.
De cursus is klassikaal. Hierdoor kan je leren van elkaars ervaringen en advies aan andere zelfbouwers vragen. Tijdens de cursus is veel ruimte voor het stellen van vragen.

Lees verder

Het zelfbouwgesprek is individueel of samen met je partner. Vooraf word je gevraagd kort aan te geven wat je project inhoudt zodat daar tijdens het gesprek heel concreet op aangehaakt kan worden. Ook bij het zelfbouwgesprek wordt gestart met een overzicht van de te doorlopen stappen. Daarna wordt in detail ingegaan op de eerste fase. In deze fase moeten de meeste keuzes gemaakt worden en heb je nog weinig deskundigen om je heen. De eerste fase is de fase met de meeste invloed maar ook de fase met de meeste onzekerheden. Het cursusgesprek benoemt al deze onzekerheden en geeft aan hoe je er in jouw project mee om kunt gaan.
Het cursusgesprek is persoonlijk. Jij bepaalt wie er bij aanwezig zijn. Het cursusgesprek duurt ongeveer 2 uur. De datum wordt in overleg afgesproken.

Lees verder

 

Reageren is niet mogelijk