Het zelfbouwportaal gaat online!

Het zelfbouwportaal geeft informatie aan zelfbouwers over hoe zij zelf hun woning kunnen realiseren. De informatie start bij aanvang van de zelfbouwdroom en stopt pas bij de sleuteloverdracht.

Het hele idee achter het portaal is het geven van kennis. Het is daarbij gebaseerd op twee pijlers. De eerst pijler is de Kennisbank. In de Kennisbank staat informatie over hoe je het project aanpakt en alle onderwerpen die daar bij horen. Onderdelen van de kennisbank zijn ook een overzicht van voorbeeldprojecten met leerervaringen en een forum, waarop zelfbouwers onderling ervaringen uit kunnen wisselen en vragen kunnen stellen. Omdat zelfbouw ruimte biedt om een huis duurzamer te maken dan normaal gebruikelijk is, is op de website ook ruimte gemaakt voor informatie daarover.

De tweede pijler van het portaal is de zelfbouwcursus. Deze cursus geeft zelfbouwers overzicht over alles wat er op ze afkomt. De cursus wordt door het hele land gegeven en is individueel te volgen maar ook met een bouwgroep of CPO.

 

2 reacties

 1. Beste Chantal,

  Leuk initiatief. Delen van kennis is leuk. Als architect wil ik in de (nabije) toekomst ook onze eigen woning gaan ontwerpen en bouwen.
  Ik ben benieuwd naar je blogs.

  Succes en vriendelijke groet,
  Hans Klanker

 2. Hallo Hans,

  Leuk dat je reageert! Als architect ben jij de deskundige in een groot aantal zaken dus ik hoor graag je opmerkingen en vragen!

  Groeten,
  Chantal

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.